CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, October 30, 2011

36 minggu..menunggu Bidadari kecil Mama dan Babah.

Setelah sekian lama tak meng-Update Blog Mama..x sempat? xlarat?...x jgk cuma xtau nak ceritakan dari mana hahhhaaa..lawaks aje ayat nie.
Oklah mama ceritakan setelah 34minggu Mama membawa bidadari kecil mama dalam kandungan nie.
selepas balik kekuching dari Raya aidilfitri lepas sempat lah mama bersama babah selama sebulan sebelum dipos balik kekampung pada kandungan 34minggu..bukan sbb sanggup tinggalkan babah sorang2 kat sarawak tapi sbb penerbangan MAS atau Air Asia hanya membenarkan penumpang hamil menaiki pesawat pada kandungan tidak lebih 34minggu jadi dengan berat hati pada 8hb october 2011 Babah hantar mama balik ke Kg.di kedah.. babah nak mama dijaga oleh family kat sini sehingga bersalinkan bidadari kecil kami nanti. Antara sebab2nya yang lain Klinik Desa untuk check mengandung hanya di hadapan rumah (senang x pyh nak drive jauh2..jln 20 langkah dah smpi..hehhee) dan Hospital Jitra atau Hospital Alor setar pon dekat hanya 15min perjalanan so xdelah babah risaukan mama dan baby.,,
sampai aje di Kedah kami terus Keklinik Desa Kg.Naga untuk Log in kad mengandung untuk check up bulanan, then keklinik kesihatan Jitra untuk membuat appointment dgn pakar O &G sbb mama kan ada GDM..huhhuu kena seattlekn kerja sebelum babah balik Kuching...
hemm pi jumpa doktor klinik kesihatan kepala Batas(KKKB) mama disuruh repeat BSP 4X untuk pantau gula dari kul 8pg,12tghri,6ptg dan 10 mlm..nasib klinik desa kg naga dah ada buat BSP untuk ibu GDM so x delah nk keklinik luar utk buat BSP..alhamdullilah. so date untuk BSP adalah 11hb oct pastu esok kena 12hb oct jmpa doktor KKKB...BSP x cantik(4.6/6.9/7.7/8.9mmol) so kena reapeat lagi pada 24hb oct..result (5.3/7.2/4.4/5.8) ok sikit then 25hb jmpa doktor semula kat KKKB dapat appointment dgn pakar O&G Jitra pada 8hb Nov lepas raya takpe babah dah balik ..tengah bedebar sbb taktau ler apa kata doktor samada mama dipaksa bersalin awal atau ikut EDD 25hb Nov 2011 nie..sabar yer..bidadari kecil Mama.
so 1hb Nov nie kena gi klinik kg.naga untuk rutin check up mengandung selepas 36minggu ..3hb kena wat BSP sekali lagi then 8hb jumpa pakar O&G untuk tahu bila Bidadari kecil Mama akan bersama Mama dan Babah...Mama doakan Bidadari Mama sentiasa sihat sehingga mama melahirkan kamu..amin
28 oct 2011
start dari subuh kul 2.30pg bidadari Mama asyik gerak2..dan mengeras smpi kul 2ptg dah cukup 10kali gerak..kenapa sayang buat mama risau..nasib JM shada tu baik so mama mintak tolong dia checkkn BP dan Heart beat Anak Mama risau lah mama...alhamdullilah xde apa2 cuma Bp mama naik sikit dari kebiasaan 120/70..rupa2nya hari nie anak mama dah cukup 36minggu ..sabar yer tunggu babah balik dulu.

No comments:

Post a Comment